ONZE BIOBIEREN

Wij veranderen Water in Bier. Biologisch Bier.

Ik vind de nieuwe Liza
best lekker:

Bart Desaeger,
brouwer van Den Hopperd
Westmeerbeek

De Pittige Droge Tripel,
afbeelding van Biobieren Warmenbol, flesje Liza met glas

LIZA 9,0%

De Pittige Droge Tripel, gebrouwen met Poperingse hoppen. Bij aanvang een zoetige geur, na een korte bitterheid volgt een kruidige toets die overgaat in een nasmaak van bloemenhoning.

Dronk eens, als pintelier, een zelfgebrouwen bier, maar nu roep ik in de winkel: geef mij maar een Trinkel!

Erik Krosenbrink, zaakvoerder UseMan bvba Aartselaar

biobier met glas TRINKEL 8,0%

TRINKEL 8,0%

De Vlotte Hoppige Tripel, omgeven door een zweem van citrus, afkomstig van Poperingse hoppen; ze bepalen samen met kruiden de smaak van deze spelttripel, deels via drooghopping.

Geef mij maar een Bessy vol heerlijke bosbessen.

Bessy liefhebber

biobier met glas - BESSY 5,0%

BESSY 5,0%

Het Zomers Fruitbier,
puur en ongezoet, een tikkeltje zurige roodbruine fruitige dorstlesser, gebrouwen met bosbessen en gerstmout, met een zachthoppige afdronk.

Vroeger lustte ik nooit bier, maar sinds ik de bieren van Warmenbol heb leren kennen is dat veranderd: Liza is mijn favoriet!

Nancy Scheyltjens, zaakvoerster van De Plantaardige Kok Vosselaar

De Zijdezachte Lentebock,
afbeelding van Biobieren Warmenbol,
flesje Bierbok met glas

BIERBOK 6,5%

De Zijdezachte Lentebock: donkeramber DEMETER bockbier met toetsen van gebrande mout, een hint van chocolade en ondergistend gebrouwen met Duitse hoppen uit Tettnang.

Zwarte Madam is the ultimate one!:

Jonathan Unimke, importeur London

De Aardedonkere Stout,
afbeelding van Biobieren Warmenbol,
flesje Zwarte Madam met glas

ZWARTE MADAM 9,3%

De Aardedonkere Stout. Gebrande mouten van gerst en rogge geven lichtzurige smaken van koffie, chocolade, karamel en drop. Poperingse hoppen bezorgen gepaste bittere toetsen.

Bier drink ik uiterst zelden, maar met Kapke kan je me wel verleiden:

Sonia J. bio & fairtrade liefhebber Schoten

Het dubbele blondje,
afbeelding van Biobieren Warmenbol,
flesje Single met glas

SINGLE 6,2%

Het Dubbel Blondje: jeugdige doordrinker met een bittertje en een hint van honing in de afdronk. Gebrouwen met één gerstmout, één Poperingse hop, één gist en brouwwater.

Panem is een kruidige dorstlesser. Dit tafelbier smaakt altijd.

Paul Warmenbol, bierbrouwer en architect Aartselaar

Session IPA tafelbier,
afbeelding van Biobieren Warmenbol,
grote fles Panem

PANEM 2,2%

Session IPA: licht verteerbaar, zorgvuldig gekruid en gehopt, pittig blond én laag in alcohol. Gebrouwen met gerstmout en bakkerijoverschot van speltbrood.

Het Kapke overkapt álles!

Kristien De Boodt, zaakvoerster CSA Plukboerderij Schelle

Het Blonde Speltbier,
afbeelding van Biobieren Warmenbol,
flesje Kapke met glas

KAPKE 5,0%

Het Blonde Speltbier: fruitige kruiden en een verfrissende citrushop maken dit witbier tot een pittige belevenis. Poperingse hoppen alom. Gebrouwen ten voordele van RINGLAND in Antwerpen.

Ik drink graag een saisonbiertje, liefst met een zalig zonnetje erbij.

Saison liefhebber

De Levendige Dorstlesser,
afbeelding van Biobieren Warmenbol,
flesje Saison 3 met glas

SAISON 4,5%

De Levendige Dorstlesser: zomers DEMETER blondje met gekruide afdronk, gebrouwen met gerst en rogge naar het alom geprezen biertype uit het landelijke Henegouwen.

Dorst gekregen?

Je kan onze lekkere biobieren nu ook online bestellen.

JOUW EIGEN BIER

Jouw eigen bier - wij maken jouw gelegenheidsbier met persoonlijk etiket - afbeelding van een bierflesje met het opschrift Jouw Bier Hier

Wil jij jouw eigen biologisch bier laten brouwen?

Sommige van onze bieren werden gebrouwen om een organisatie financieel te steunen zoals Zwarte Madam en Kapke. Andere bieren kwamen tot stand op specifieke vraag van organisaties zoals Bessy, Trinkel, Panem en Bierbok.

Heb jij ook iets te vieren? Dan maken wij samen jouw gelegenheidsbier! Want ook voor feestende vrienden of families, bedrijven en culturele of sociale organisaties willen wij biologische bieren verzorgen met een eigen etiket en smaak.

BIOLOGISCH BIER

afbeelding europees biolabel - onze biologische bieren zijn ook biologisch gecertifieerd

Dat een bier het label “biologisch” draagt, geeft aan dat alle er in verwerkte ingrediënten op een biologische wijze werden geteeld en ook officieel gecertifieerd werden. 

afbeelding van Biobieren Warmenbol, water - ingrediënt van biologisch bier

Bij bier gaat het in feite om alle producten behalve de biergist die geen biologisch label heeft (dat die gist niet genetisch gemanipuleerd werd, is wel gecertifieerd) en ook het water, omdat water nu eenmaal niet geteeld wordt. Voor de productie van bier wordt leidingwater zowel als grondwater gebruikt.

afbeelding van Biobieren Warmenbol, hop - ingrediënt van biologisch bier

Doordat we ons bier als biologisch laten certifiëren, verlaten we ons op controle-organismen die als taak hebben de voorgeschreven regels voor de biologische teelt na te gaan bij de telers. Deze controleurs komen eveneens naar de brouwerij om erop toe te zien dat ook daar alles volgens de biologische voorschriften verloopt.

afbeelding van Biobieren Warmenbol, graan - ingrediënt van biologisch bier

We verkiezen om met biologische ingrediënten te werken hoofdzakelijk om twee redenen.

We wensen enerzijds de bierliefhebbers een authentiek natuurlijk product dat lekker smaakt zonder residu’s van pesticiden, kunstmest of andere kunstmatige hulpmiddelen of toevoegingen.

Bovendien wensen we dat onze aarde optimaal wordt verzorgd in haar bodemleven, met een gezonde bodemstructuur, en een gezonde fauna en flora.

Foto van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie en haar praktische toepassingen, zoals de biologisch dynamische landbouw

Naargelang de mogelijkheden in het aanbod aan ingrediënten het toelaten, gaan we nog verder op deze weg en bereiden biologisch-dynamische bieren.

Demeter label - Het logo van stichting Demeter, pioniers van de biodynamische landbouwDie zijn te herkennen aan het Demeter-label op het etiket.

Ingrediënten uit biodynamische landbouw zijn afkomstig van boerderijen waar gewerkt wordt naar de inzichten in de landbouw die Rudolf Steiner in 1924 heeft verwoord en die verder werden uitgewerkt in richtlijnen.

afbeelding van honingraat met bijen - wij brouwen onze biologische en biodynamische bieren met respect voor de natuur

Daarbij wordt ernaar gestreefd om rekening te houden met de invloeden van het aardeleven met zijn natuurwezens en van de kosmische krachten van maan, planeten en sterren, in een dynamisch evenwicht met dieren, planten, bodem en mensen.

Zoals er bij het biolabel organismes zijn die controle uitoefenen op productie en verwerking, zo is dat ook het geval bij de biologisch-dynamische bieren met het Demeterlabel.

NL