Architect brouwt nieuw biobier

Paul Warmenbol met flesje Liza

Aartselaar heeft een nieuw streekproduct: de Liza, een biobier dat gebrouwen werd door Paul Warmenbol (62). Voor de naam deed hij een beroep op een overleden tante.

“Zij zou het zeker lekker hebben gevonden.”

Paul Warmenbol is beroepshalve architect, maar in zijn vrije tijd houdt hij zich al anderhalf jaar bezig met het brouwen van bier. “Biobier wordt volledig gebrouwen met ingrediënten die je kan aantreffen in de natuur, zonder chemische toevoegingen.

Dat de Liza nooit zo populair zal worden als Maes of Jupiler, besef ik ook wel. In de provincie Antwerpen zijn er maar twee biobrouwers, mezelf incluis. Maar ik probeer waar dat kan een beetje zorg te dragen voor onze aarde.”

8,5 PROCENT

liza - biobier - honing tripel

De Liza is een tripelbier met een alcoholpercentage van 8,5 procent en bevat onder meer kruiden en honing. “Maar toch smaakt het eerder licht bitter in plaats van zoet”, vertelt de hobbybrouwer, die voor de naam van zijn product inspiratie is gaan zoeken bij zijn eigen familie.

“Ik had vroeger een tante die Liza heette en die graag Tripel dronk. Jammer dat ze er zelf niet meer van kan proeven, want ik weet zeker dat ze het lekker zou hebben gevonden”, aldus de Aartselarenaar.

De Liza is te verkrijgen op een twintigtal verkooppunten in de streek, zoals de Eko-winkel in Kontich, brasserie Bahnhove in Hove en groentenwinkel Jamico en bioboerderij Milagrow in Aartselaar. (BCOR)

BRON: HLN ANTWERPEN

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FR