Biobieren Warmenbol zoekt zijn weg in de corona-impasse

biobieren Warmenbol

Afgelopen week was er op het Nederlandse blog Bierschrijver aandacht voor Biobieren Warmenbol. Een vraag daarbij was of er iets bekend is over de impact van covid-19 voor de situatie van onafhankelijke brouwers in België. “Wellicht is zo’n onderzoek hier wel gedaan, maar dan is er mij niets van bekend”, aldus Paul Warmenbol.

Dat neemt niet weg dat hij bepaald last heeft van wat hij zelf noemt “strikt geregelde tijden” vanwege covid-19. Alle festivals en de anders talrijke lokale en regionale evenementen zijn verboden, de horeca ligt plat. De retail valt wat Warmenbol betreft ook tegen.

Alleen de “korte keten-levering” is een positieve verrassing: die boomt. Het vormt een welkome tegemoetkoming voor de omzet die in de andere kanalen serieus is afgekalfd. Sinds enkele weken onderhoudt Biobieren Warmenbol ook een Webshop.

Het onzekere vooruitzicht hoe de Belgische horeca uit de covid 19-impasse komt, baart brouwer Paul zorgen. Voor 2020 was zijn plan veel energie te steken om de afzet van zijn bieren in de horeca te vergroten. Maar wanneer de Belgen weer ‘op café’ kunnen of naar een restaurant, is vooralsnog in nevelen gehuld. Laat staan in welke vorm.

Weliswaar heeft de horecabranche voorstellen afgeleverd bij de federale regering. Maar hoe hieraan opvolging gegeven wordt, is nog niet bekend. “De Belgische regering is bevreesd”, is Pauls indruk, “om openbaarheid te geven aan een planning voor heropening, van onder andere de horeca. Men wil blijkbaar meer zekerheid over de coronatoestand in de bevolking alvorens groen licht te geven voor nieuwe sectoren.” Tot 8 juni blijft dus alles zoals het is. 

Bestel bieren van Warmenbol via de webwinkel.

bron: bierschrijver.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EN