Biobieren uit Aartselaar

LIZA

de pittige: honingtripel van 9,0 % ALC van gerstmout, haver en mais en enkele krachtige kruiden die samen met de twee hoppen aan deze blonde tripel  een korte bitterheid geven die overgaat in een nasmaak van honing

ZWARTE MADAM

Een aardedonkere stout van 9,3% ALC gebrouwen met gerstmout, roggemout, haver en een drietal biohoppen uit de streek van Poperinge. diverse gebrande houtsoorten geven toetsen van karamel, rozijnen, noten, honing, chocolade, koffie. de verkoopprijs gaat deels naar ondersteuning van natuurproject De Groene Vallei in Vlaams Brabant.

TRINKEL

Een vlotte blonde biospelttripel van 8,0 % ALC. gebrouwen met gerstmout, speltmout, kamut en haver en enkele prachtige kruiden die samen met de hoppen en de dry-hopping aan deze blonde verfrissende tripel een zachte bitterheid geven. dit bier is lichtjes troebel, want het blijft een witbier met spelt en kamut aan oertarwe verwant.

SINGLE

een bioblondje van 6,2 % ALC  volmoutig jeugdig biertje van één gerstmout, één hop, één gist en putwater met licht-bittere en honingnasmaak.

BESSY

Een biofruitbier van 5,0 % ALC ongezoet en een tikkeltje zurig roodbruine fruitige dorstlesser op basis bosbessen en gerstmout

KAPKE

Een blond speltbier van 5% ALC. heerlijk licht en KAPKE verfrissend, gebrouwen met een citrushop, ten voordele van RINGLAND in Antwerpen.

BIOLOGISCH BIER

Dat een bier het label “biologisch” draagt, geeft aan dat alle er in verwerkte ingrediënten op een biologische wijze werden geteeld en ook officieel gecertifieerd werden. Bij bier gaat het in feite om alle producten behalve de biergist die geen biologisch label heeft (dat die gist niet genetisch gemanipuleerd werd, is wel gecertifieerd) en ook het water, omdat water nu eenmaal niet geteeld wordt. Voor de productie van bier wordt gewoonlijk leidingwater gebruikt.

Doordat we ons bier als biologisch laten certifiëren, verlaten we ons op controle-organismen die als taak hebben de voorgeschreven regels voor de biologische teelt na te gaan bij de telers. Deze controleurs komen eveneens naar de brouwerij om erop toe te zien dat ook daar alles volgens de biologische voorschriften verloopt.

We verkiezen om met biologische ingrediënten te werken vanwege de impact die een teeltwijze heeft op de bodem en zijn samenstelling; en op alles wat er leeft en zorgt in en voor de omgeving van de teeltplek: planten, dieren, insecten, bijen, mensen en natuurwezens. En omdat we ook in de eigenlijke bierproductie geen additieven gebruiken, zijn we overtuigd dat we een zuiver product kunnen presenteren. Gezondheid!

BESTELFORMULIER